سرویس بین الملل- نشریه آلمانی "اشپیگل" در گزارشی درباره ترور شهید "محسن فخریزاده" دانشمند هستهای ایران و پیامدهای این موضوع با یک کارشناس مسائل خاورمیانه در بنیاد علوم و سیاست در برلین گفتگو کرده است. او در پاسخ به این پرسش که ترور اخیر تا چه اندازه باعث عقبگرد در برنامه هستهای ایران خواهد شد میگوید: "برنامه هستهای غیرنظامی ایران عقبگردی نخواهد داشت. زیرساختهای هستهای ایران گسترده و پابرجا هستند و فعالیت آن به حضور یا عدم حضور یک یا دو فرد بستگی ندارد. با این وجود، این ترور ممکن است ایران را تحریک به در پیش گرفتن برنامه هستهای نظامی کند اتهامی که از قبل نیز متوجه ایران بود اما از سال ۲۰۰۳ میلادی به این سو هیچ شواهدی پیدا نشد که اثبات کند ایران درصدد تعقیب برنامه هستهای نظامی بوده است".
به گزارش آفتابنیوز؛ او در پاسخ به این پرسش که آیا پس از طرح موضوع لزوم انتقامگرفتن از عاملان ترور "فخریزاده" امکان نشستن ایران پای میز مذاکره وجود خواهد داشت یا خیر میگوید: "در ایران از لزوم انتقام سخن گفته میشود، اما هشدارهایی نیز از جانب عقلای نظام سیاسی ایران داده میشوند؛ در اینباره که نباید واکنش تند نشان داد و واکنش تند و خشن دقیقا بازی در زمین عاملان این ترور خواهد بود. به نفع ایران است که خویشتنداری کند تا دوره ترامپ به پایان رسد و به دنبال توافق با "جو بایدن" رئیسجمهوری تازه امریکا باشد. با این وجود، عوامل دیگری نیز دخیل هستند از جمله آن که در صورت وقوع حملات سایبری بیشتر یا ترورهای بیشتر و یا اقدامات خرابکارانه دیگر در فاصله زمانی باقیمانده تا پایان دوره ترامپ ممکن است معادلات و محاسبات تغییر کنند. هفتههای پیش رو خطیر و حساس خواهند بود".
این کارشناس در پاسخ به این پرسش که واکنش اروپاییها نسبت به ترور دانشمند هستهای ایران چگونه بود، میگوید: "بروکسل این اقدام را با جدیت لازم محکوم نکرد. ما شاهد تغییر هنجارهای بینالمللی نه صرفا از سوی حکومتهای مستبد که از سوی حکومتهای دموکراتیک هستیم. اروپاییها در تناقض و گرفتاری بین خواستهها و منافعشان به سر میبرند".
این کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به این پرسش که آیا علیرغم چنین شرایطی ایران به دنبال توافق خواهد بود یا خیر میگوید: "رهبری ایران و سپاه کماکان بر برجام تاکید دارند. ما انحرافی از استراتژی هستهای سابق ایران نمیبینیم و تغییر عمدهای رخ نداده است. بایدن باید گامهای جدی برای اجرای برجام و عمل به تعهدات اعضای آن در صد روز نخست ریاستجمهوریاش بردارد. این نشانه خوبی است که او برای بازگشت به برجام ابراز تمایل کرده است. ایران کماکان اجازه میدهد بازرسان آژانس انرژی اتمی بازدید از تاسیسات اتمی آن کشور را انجام دهند. در نتیجه، ایران فعلا به نظارتهای بینالمللی پایبند است. ایران خواستار کسب تضمین است تا امریکا بار دیگر تعهداتاش را نقص نکند. ایران به شدت از تحریمهای دوره ترامپ آسیب دید. اگر بایدن با امضای فرمان ریاست جمهوری تحریمها علیه ایران را کاهش دهد فضا برای گفتگو هموارتر خواهد شد. با این وجود، خواست ایران برای پرداخت خسارت و غرامت مالی از سوی امریکا عملی نخواهد شد. ایران، اما این خواست را مطرح کرده چرا که از نظر افکار عمومی داخلی فشار زیادی وجود دارد".
ولی درد و گرفتاریهای مردم که این روزا لنگ یه تیکه نون و پنیر شدن چطوره که رگ غیرت این عزیزان رو متورم نمی کنه ؟؟